Nordland fagskole for opplevelsesbasert reiseliv

Under lofotkonferansen vil studenter fra Nordland fagskole for Opplevelsesbasert reiseliv bidra som vertskap. Fagskolen er lokalisert i Svolvær og tilbyr yrkesrettet høyere utdanning for reiseliv- og opplevelsesnæringene. Skolen er en viktig samarbeidspartner for å heve kompetansen til medarbeidere i reiselivsnæringen både i Lofoten og ellers i landet, og du kan lese mer om skolen under.

Samarbeidspartner
17.01.202013:25 Nina Hansen

Nordland fagskole for Opplevelsesbasert reiseliv tilbyr yrkesrettet høyere utdanning for reiseliv og opplevelsesnæringene. Skolen passer både for kandidater som allerede jobber i næringene, kandidater som ønsker å få seg jobb innen næringene og kandidater som ønsker å etablere egne reiseliv- og opplevelsesbedrifter. Enten du jobber på hotell, på serveringssted, med guiding, opplevelsesproduksjon, offentlig forvaltning, handel eller andre omkringliggende næringer, så vil reiselivfagskolen kunne gi deg nyttige verktøy i arbeidshverdagen - både for deg selv og for din bedrift!

Skolen tilbyr et årsstudium i «Reiseliv og opplevelser» på 60 studiepoeng. Studiet er samlings- og nettbasert, og kan tas på heltid eller deltid i Svolvær, Narvik, Mo i Rana eller Stjørdal. Fra høsten 2020 vil samlingene komprimeres fra 3 uker til 1 uke per emne, slik at studiet lettere lar seg kombinere med jobb. Det øvrige læringsarbeidet vil struktureres via nettbaserte løsninger.

Fra høsten 2020 håper skolen å komme i gang med et nytt stedsbasert «Natur- og kulturguidestudium (Adventure guide)», som går over to år og gir 120 studiepoeng.
Fagskolen er nært tilknyttet reiseliv- og opplevelsesnæringene i området og bidrar til å sette kandidatene i stand til å gi våre gjester minneverdige kvalitetsopplevelser.

Tord Olav Søderlund, som er tidligere student ved fagskolen og nå guide i XXLofoten, sier følgende om studiet:

«Tidligere jobbet jeg med restaurant og servering, men jeg har alltid drømt om å arbeide ute i naturen. På reiselivfagskolen hadde jeg praksis hos XXLofoten og jeg var så heldig at jeg fikk jobbtilbud der da jeg var ferdig. Nå har jeg drømmejobben og tar gjester med på naturopplevelser hver dag!»

Studenter fra studieprogrammet vil bidra som vertskap i forbindelse med konferansen i Svolvær.

Les mer om skolen på: www.reiselivfagskole.no

Følg skolen på Facebook: www.facebook.com/lofotenreiseliv

Tord Olav Söderlund, XxLofoten
, click to open in lightbox
Jelena
, click to open in lightbox
Øystein Alsos
, click to open in lightbox